Ön kayıt formu
Hastanın (Danışanın) İsmi __________________________
Hastanın (Danışanın) Yaşı ___________________________
Hasta Refakatçisinin İsmi ___________________________
Refakatçinin Yakınlık Derecesi _________________________
İletişim Numarası _________________________________
Kısa ve anlaşılır şekilde psikolojik yardım almanızı gerektiren sebepleri özetleyiniz. (Bu form sizinle çalışıp çalışamamam konusunda beni fikir sahibi yapacaktır ve durumunuz uzmanlık alanım değilse bilgilendirileceksiniz. Bu hem sizin zamanınızı ve paranızı hem de benim zamanımı güven altına alacaktır, o yüzden olabildiğince açıklayıcı ve net olmaya çalışınız.)
Bize nasıl ulaştınız?
- Google Reklam
- DoktorTakvimi
- Tavsiyediyorum.com
- Hasta Tavsiyesi _____________________
- Doktor Yönlendirmesi _________________
Bilgilendirme Formu
- Lütfen randevu saatinden en az 5 dakika önce bekleme salonunda bekleyiniz.
- Çoğu zaman BDT (Bilişsel Davranışçı terapi) bazı bilişsel ve davranışsal egzersizler gerektirir. Bunun farkında olarak terapiye başlamanız önemlidir. Egzersizler – size diğer seansa kadar uğraşmanız gereken küçük ödevler, şeklinde olur, örneğin: ayrıldığın erkek arkadaşına mektup yazmak ve o mektubu ona göndermeden yakmak gibi; veya haftada 3 gün 15-20 dakika yürüyüş yapmak gibi ve s. (Vakaya göre değişir)
- Eğer randevunuzu iptal etme söz konusuysa lütfen en az 24 saat önce bildiriniz, aksi halde seans ücretini ödemekle hükümlüsünüzdür.
- Seans süresi 50 dakikadır. Geç kalınan seanslarda, geç kalacağınızı belirttiğiniz zaman geriye kalan dakikanız ne kadarsa o süre boyunca seansınız yapılır ve ücretin tamamı alınır.
- Genelde ilk bir kaç seansta hastanın (danışan) detaylı özgeçmişi alınır, sorunun ana nedeni bulunduktan sonra intensif terapi süreci başlatılır.
- Klinik psikoloğunuz Türkiye kanunlarına göre ilaç tedavisi başlatmaz ve psikiyatrik rahatsızlık tespit edildiği durumlarda sizi psikiyatriste yönlendirir. Yönlendirme yapılması hastanın terapi sürecinin işlevşizliği anlamına gelmez, tam aksine birçok ruhsal rahatsızlıkla mücadele etmek için ilaç tedavisinin yanında terapi önerilmektedir (NİCE Guidline, 2016). Çok ağır vakalar olmadıkça klinik psikoloğunuz ilk olarak sizi terapi sürecine başlatır ve genelde %80 oranında olumlu sonuçlar alınır. Bazen ise psikoloğunuz terapi sürecini olumsuz etkilediği için ilaç tedavinizi sonlandır mağınızı isteyebilir, örneğin panik atak, anksiyete hastalarında yatıştırıcı ve korkunu bastıran ilaçlar kişini korkularıyla yüzleşmesine mani olur ve psikoterspi süresini olumsuz etkiler, ve ya antidepresan ilaç kullanan hastalar kendilerinin elde ettikleri olumlu sonuçları ilaca bağlamaları da uzun süreli olumlu sonuç almalarına izin vermez.
- Çocukluk dönemi rahatsızlıkları ile çalışılıyorsa, klinik psikolog bunu genelde aile ile beraber çalışır. Bilişsel davranışsal terapi açısından rahatsızlık ele alınır, anne ve (ya) babaya uyarılar yapılır, sorunu çözmek adına beraber çalışılır. Çocuklarda karşılaştığımız sorunların bir çoğunu aile içerisindeki sorunları çözerek sonuçlandırabiliyoruz. Örneğin mükemmeliyetçi bir annenin çocuğu için çocukta oluşan olumsuz davranışlar varsa, çocukta oluşan davranış bozukluğunun yansıra anne ile çalışılması gerekir ki sorun kökten çözülebilsin. Anne tedavi almadığı sürece çocuk yardım ile davranış bozukluğunu düzeltse de, bir müddet sonra başka bozukluk sergileyecektir.
- Ergenlik dönemi için anne-baba ile çalışılmaz, gereken durumlarda iletişim kurulur.
- Psikoterapi genel düşüncelerin aksine 15-20 dakikalık ‘Neyin var?’ sorusuna kısa cevabın ardından ilaç tedavisine başlatmak, ya da tavsiye etmek gibi bir tedavi yöntemi değildir. Terapi 50 dakika sürer, terapist hastanı yönlendirir ama danışan (hasta) terapiye verdiği eforun karşılığı kadarını alır. Psikoterapi ortalama tek rahatszılık için 8-12 seans sürüyor, ama rahatsızlığın şiddeti, eşlik eden rahatsızlıklar, danışanın harcadığı efor ve s. gibi etkenler süreni uzata biliyor. Şahsi tecrübemde 8 seanstan erken bitirdiğim vakalarım fazlasıyla olmuştur.
- Bu kısa hatırlatmaları yapmaktaki maksadımız danışanları bilgilendirmek, danışan ve terapist arasında oluşabilecek sorunları önceden engelleyebilmek, seansların kalitesini artırmak ve terapistin zamanını korumaktır. Ayrıca son 24 saatte iptal olunan ve ya gelinmeyen randevuların ücreti siz ödemezseniz o saati size ayırdığı için psikoloğunuzdan alınıyor. Lütfen en az 24 saat önceden iptal olunan randevuları bildiriniz. Son 24 saatte iptal olan randevular için danışandan ödeme talep edilir